top of page
  • Jean Van Remoortel

Hoe leidt hevige regenval tot een verstopping en geurhinder?

Bijgewerkt op: 25 nov. 2022

In België zijn we wel wat regen gewoon. Goed voor de natuur maar felle en/of aanhoudende regenbuien leiden soms tot enkele vervelende neveneffecten. Zoals ondergelopen velden en straten op het openbaar domein als het rioolstelsel het overtollige water niet meer kan slikken. Steeds meer steden en gemeenten voorzien daarom overstromingsgebieden en regenwaterbekkens om het hemelwater op te vangen.

onstoppingswerken

Ook overlast mogelijk in en rond uw huis

Maar ook privé kunt u te maken krijgen met onaangename gevolgen. Bladeren en mos dat loskomt van het dak, kunnen buitenshuis de regenpijpen verstoppen. Het water van de straatriolering kan zich een weg terug zoeken naar uw septische put. Is die al vrij vol, dan kan er zich een plas met een kwalijk geurtje rond het putdeksel vormen. De beerput tijdig laten legen is dus altijd de eerste stap om overlast te voorkomen.

Het wordt helemaal erg als de overdruk zo groot is dat het rioolwater weer binnenshuis vloeit. U hoort dan klokkende geluiden in het toilet, in de keuken en de badkamer. Dat gaat ook gepaard met geurhinder omdat er geen verluchting van de buizen meer mogelijk is of omdat de sifon zich vacuüm getrokken heeft.


Remedies tegen geurhinder

Soms is geurhinder te wijten aan een onachtzaamheid bij de installatie van uw sanitaire voorzieningen of aan een constructiefout. Er ontbreekt een sifon die net vieze geuren van buiten tegenhoudt. En soms schort er iets aan de reukbarrière tussen uw toilet en de septische put. De afvoerbuis van uw toilet moet namelijk met een bocht in de beerput terechtkomen. En bovendien moet het uiteinde ervan onder het waterniveau van de put liggen.

Voor de specialisten van A.A. Van Remoortel is het een koud kunstje om te achterhalen wat precies de oorzaak van de verstopping of die kwalijke stank is. Ons bedrijf beschikt over professionele apparatuur en voertuigen voor camera-inspectie en lekdetectie om verstoppingen en geurhinder op te lossen en beerputten te ruimen.


Contacteer ons voor een snelle interventie in regio Waasmunster en verder in Oost-Vlaanderen.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page