top of page
  • Jean Van Remoortel

Hoe ontstopt u leidingen zonder breekwerk?

Camera-inspectie en geurdetectietoestellen.

Verstoppingsproblemen zorgen voor ongemakken in particuliere woningen maar ook in commerciële en residentiële gebouwen. Afvoerproblemen worden helemaal ernstig als u de afvoerleidingen niet schoon houdt. Wanneer een verstopping plaatsvindt dieper in de leiding is vaak breekwerk vereist, wat de reparatie omslachtig maakt. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een betere optie om het probleem te verhelpen: camera-inspectie en geurdetectietoestellen.

onstoppingswerken

Het gebruik van camera-inspectie

De meeste leidingen lopen ondergronds en dus uit het zicht. Als er een probleem is met het afvoersysteem van leidingen komt u er doorgaans niet achter tot het probleem erger is geworden. Als u ook maar het minste probleem ondervindt met de afvoerleidingen, kunt u dit dankzij camera-inspectie tegenwoordig al laten vaststellen voordat het te laat is. Dat voorkomt dure herstelwerkzaamheden aan de riolering. Bovendien maken de camera's het de technici gemakkelijk om de afvoerreiniging en reparatiewerkzaamheden heel gericht uit te voeren omdat ze een beter beeld schetsen van het probleem.


Het gebruik van geurdetectietoestellen Een tweede methode die het repareren van verstopte leidingen toelaat zonder breekwerk is het gebruik van een geurdetectietoestel. Dit apparaat spoort verstoppingen op aan de hand van de geur. Een sensor kan deze namelijk detecteren en analyseren zodat de professional niet alleen kan vaststellen waar de verstopping zit, maar ook wat de oorzaak is. Op deze manier zoekt hij een gerichte oplossing voor het probleem.


Voordelen van beide methodes

Beide methodes kennen veel voordelen. Het grootste pluspunt is ongetwijfeld dat beide manieren geen breekwerk vereisen om het probleem te verhelpen. Gezien de meeste leidingen ondergronds liggen, zijn er veel uitbraakwerken nodig om tot bij de verstopping te komen. Door te kiezen voor een camera-inspectie of geurdetectietoestel maakt u het uzelf een pak makkelijker en spaart u heel wat geld uit. Er kan in de meeste gevallen ook sneller gehandeld worden.


Verstopte leiding? Contacteer ruim- en ontstoppingsdienst A.A. Van Remoortel

Ruim- en ontstoppingsdienst A.A. Van Remoortel in Waasmunster is een professional in het uitvoeren van ontstoppingswerken. Maak een afspraak voor uw verstopte leiding.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page