top of page
  • Jean Van Remoortel

Voorkom verstopte keukenafvoer

Praktische tips en oplossingen

Een verstopte afvoer brengt namelijk niet alleen ongemak met zich mee, maar kan ook leiden tot onaangename geuren en zelfs waterschade. Gelukkig zijn er effectieve methoden om verstoppingen te voorkomen en op te lossen. En mocht het echt niet meer lukken, dan staat Van Remoortel Jean uit Waasmunster 24/7 voor je klaar. In deze blogpost delen we praktische tips om je keukenafvoer vrij te houden van verstoppingen, wat je zelf kunt doen bij beginnende problemen en wanneer het tijd is om een professional in te schakelen.


onstoppingswerken

Preventieve maatregelen om verstoppingen te voorkomen

Om verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen. Gooi bijvoorbeeld geen vet en olie in de afvoer, omdat deze kunnen stollen en aanzienlijke verstoppingen kunnen veroorzaken. Het is beter om gebruikte oliën en vetten in een afgesloten container te gooien en deze bij het restafval te doen. Daarnaast is het verstandig om een zeefje over de afvoer te plaatsen, zodat grote voedselresten en andere items niet in de afvoer terechtkomen. Maak het zeefje regelmatig schoon om ophoping te voorkomen. Verder is het aan te raden om je afvoer regelmatig door te spoelen met heet water om vetresten die zich hebben verzameld op te lossen en weg te spoelen. Ten slotte is het belangrijk om het doorspoelen van koffiedik en etensresten te vermijden, omdat deze zich kunnen ophopen in de afvoer en verstoppingen kunnen veroorzaken. Gooi ze in plaats daarvan in de vuilnisbak of composteer ze indien mogelijk.


Wat zelf te proberen bij beginnende verstoppingen

Als je merkt dat het water niet goed wegloopt, kun je enkele methoden proberen voordat je een professional inschakelt. Een goede ouderwetse ontstopper kan soms kleine verstoppingen oplossen. Zorg ervoor dat je een goede afdichting maakt en pomp krachtig op en neer. Daarnaast kun je een mix van baking soda en azijn gebruiken. Giet een half kopje baking soda gevolgd door een half kopje azijn in de afvoer, dek het af en laat het een uur inwerken. Spoel daarna door met heet water. Deze natuurlijke methode kan helpen om vet en vuil op te lossen. Voor dieper gelegen verstoppingen kun je een ontstoppingsveer proberen. Deze gereedschappen kunnen verstoppingen bereiken die verder in de afvoer liggen.


Wanneer een professional inschakelen?

In sommige gevallen zijn verstoppingen te hardnekkig voor eenvoudige huismiddeltjes en is het tijd om een professional in te schakelen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer verstoppingen regelmatig terugkeren, wat kan duiden op een dieper gelegen probleem dat professionele aandacht vereist. Ook wanneer meerdere afvoeren in je huis verstopt zijn, kan dit wijzen op een probleem met de hoofdriolering. Wateroverlast, zoals overstromingen of water dat terugkomt uit de afvoer, is ook een duidelijk teken dat je onmiddellijk professionele hulp nodig hebt.


In dergelijke gevallen is het essentieel om een betrouwbare en ervaren ontstoppingsdienst in te schakelen. Van Remoortel Jean uit Waasmunster is 24/7 beschikbaar om je te helpen met elk afvoerprobleem. Met jarenlange ervaring en een focus op klanttevredenheid kun je rekenen op snelle en effectieve service.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page