top of page
  • Jean Van Remoortel

Waarom correct onderhoud essentieel is voor uw vetput

Bijgewerkt op: 25 nov. 2022

Niet alleen bij bedrijven en bij horecaondernemingen die vette stoffen verwerken, maar ook bij heel wat privéwoningen vervult de vetput een belangrijke rol. De vetput, ook wel vetafscheider genoemd, zorgt ervoor dat het verwerkte vet uit het afvalwater niet in de riolering van de gemeente terechtkomt. Na verloop van tijd kan dat vet gaan ophopen en verharden, met hele vervelende en vaak ook kostbare verstoppingen van de publieke riolering tot gevolg. Het is om deze reden dat ongeoorloofde vetlozingen kunnen leiden tot aanzienlijke boetes, zeker wanneer deze problemen aan het algemene rioleringsstelsel veroorzaken.





Laat u bijstaan door een pro


Het is sterk aanbevolen om vetputten op tijd te legen en ze ook met enige regelmaat te onderhouden. De vraag daarbij is vooral: kan u dat klusje zelf klaren of haalt u er best een professional bij? Misschien kunt u dit zelf doen, maar toch haalt u er best een expert als A.A. Van Remoortel bij. Het kan er nogal vies aan toegaan wanneer u met uw vetput in de weer bent en een professional weet precies waar hij of zij op moet letten wat betreft voorzorgen en veiligheid.


Risico’s van een slecht onderhouden vetput


Eerder haalden we al het risico van vetophopingen in de publieke riolering aan, maar het niet tijdig legen of correct onderhouden van uw vetput kan ook tot problemen voor uzelf leiden. Opgehoopt vet is een rijke voedingsbodem voor de groei van allerlei soorten bacteriën. Zeker in omgevingen waar eten wordt gemaakt en verwerkt, zoals bijvoorbeeld keukens, kan dit leiden tot serieuze besmettingen. Daarnaast kan opgehoopt vet de oorzaak zijn van verstoppingen en vieze geurtjes binnenshuis. Voor een hygiënische keuken is het dus van groot belang dat de vetput goed onderhouden en tijdig geleegd wordt, en dat op een correcte en verantwoorde manier.


Bent u zelf op zoek naar hulp bij het legen en onderhouden van uw vetput in regio Oost-Vlaanderen? Neem contact op met Ontstoppingsdienst A.A. Van Remoortel en bespreek vrijblijvend de mogelijkheden!

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page