top of page
  • Jean Van Remoortel

Wanneer uw septische put laten reinigen?

Zeg niet beerput tegen een septische put en vice versa

Uw septische put is iets waarbij u misschien niet eens dagelijks stilstaat, maar die wel een uiterst belangrijke functie vervult. Hij zorgt er namelijk voor dat al het afvalwater van uw toiletten wordt afgevoerd naar de riolering. Als de septische put verstopt raakt, kunt u ook uw toilet niet meer doorspoelen. Zorg er daarom zeker voor dat u hem tijdig laat reinigen.


onstoppingswerken

Wat is een beerput?

Een septische put en een beerput zorgen er allebei voor dat de afvalstoffen uit de toiletten via een organische verwerking worden afgebroken en als afvalwater worden afgevoerd. Waar dat bij een septische put gebeurt via de openbare riolering is een beerput niet aangesloten op het rioleringsnet.


Wanneer uw septische put reinigen? Dankzij de organische werking van de septische put hebt u er eigenlijk zelf weinig omziens naar. Op voorwaarde dat u geen zaken in het toilet doorspoelt die er niet in thuishoren. Tampons, vetten en oliën giet u dus maar beter niet in uw toilet. Die zaken dreigen de organische werking van de septische put ernstig te verstoren. Zo kan het gebeuren dat de septische put overvol raakt en dus moet gereinigd worden.


Denk twee keer na voor u zelf reinigt

Bent u van plan om zelf uw septische put te reinigen? Denk dan beter twee keer na. Bij het openen en ledigen van de put komen schadelijke gassen vrij die u kunnen bedwelmen. Bovendien is het niet denkbeeldig dat u per ongeluk in de put zou vallen.

Doe daarom liever een beroep op een professionele reinigingsdienst zoals A.A. Van Remoortel in Waasmunster. Deze specialist voor reinigen van septische putten opereert in heel het Waasland en levert bovendien een erkend attest af dat bewijst dat uw septische put professioneel werd gereinigd.


Meer weten over het reinigen van uw septische put? Neem dan zeker contact met ons op voor meer informatie over een professionele reiniging.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page