top of page
  • Jean Van Remoortel

Wat is de impact van verstopte leidingen op het milieu?

Verstopte leidingen zijn nadelig voor u en milieu

Als u last heeft van een verstopte leidingen levert dit verschillende problemen op. Zo is de geurhinder vervelend en kunt u tijdelijk geen gebruikmaken van uw sanitair. Veel mensen staan er echter niet bij stil dat een verstopping van uw sanitaire leidingen niet alleen hinderlijk voor u en uw gezinsleden is, maar ook voor het milieu én uw gezondheid.


Het afvalwater kan bijvoorbeeld niet goed worden afgevoerd waardoor waterverontreiniging op de loer ligt. Dit heeft diverse gevolgen voor het milieu en kan in extreme gevallen zelfs overstromingen veroorzaken. Daarnaast kunnen er – door de ophoping van bacteriën en afvalstoffen – gezondheidsklachten ontstaan in uw omgeving. Denk hierbij aan allergieën, ademhalingsproblemen en huidirritaties.

onstoppingswerken

Voorkom verstoppingen door preventief onderhoud te laten uitvoeren

Een ander gevolg van verstopte leidingen is dat apparaten harder moeten werken om het water af te voeren. Dit leidt tot een hogere CO2-uitstoot. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voelbaar in uw portemonnee. Uw energiekosten vallen door een verstopping namelijk hoger uit. Al met al zijn dit voldoende redenen om een verstopte leiding serieus te nemen.


Hoe voorkom ik een verstopping?

Hoe u een verstopping voorkomt? Dat is door uw afval op de juiste manier te verwerken (gooi bijvoorbeeld geen vochtig toiletpapier of maandverband in de toiletpot), door water te besparen, geen chemische ontstoppingsmiddelen te gebruiken en preventief onderhoud te laten plegen. Verstoppingen oplossen is vaak lastiger én duurder dan een preventieve onderhoudsbeurt laten uitvoeren door een professionele ontstoppingsdienst zoals A.A. Van Remoortel.


Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het preventief onderhoud van uw leidingen of het oplossen van verstoppingen? Contacteer A.A. Van Remoortel uit Waasmunster dan direct! Wij hebben ruime ervaring met ontstoppingen en helpen u graag verder.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page