top of page
  • Jean Van Remoortel

Wat te doen bij een verstopping in bedrijven, appartementen of op straat?

Bijgewerkt op: 25 nov. 2022

Overal waar er afvoerleidingen en rioleringen zijn, kan er zich een verstopping voordoen. Omdat men het niet zo nauw neemt met wat men door de afvoer laat wegvloeien, als het buizenstelsel niet goed onderhouden wordt, maar ook externe factoren kunnen een rol spelen. Wat ook de omstandigheden zijn, A.A. Van Remoortel uit Waasmunster springt in de bres, voor particulieren en bedrijven, alsook in opdracht van syndici van appartementsgebouwen en overheden. Voor elke specifieke omgeving voorzien wij een gepaste aanpak.

onstoppingswerken

Wie is verantwoordelijk in een appartementsgebouw?

Al wie in een flat woont – als eigenaar of als huurder -, wordt geacht om zorg te dragen voor zijn woonst. Met betrekking tot de sanitaire en andere afvoerleidingen betekent dat dat u geen producten of voorwerpen mag doorspoelen of laten wegvloeien die de buizen kunnen doen dichtslibben of beschadigen. Denk aan te veel toiletpapier, geurblokjes, zeep, vetten e.a. Is er een verstopping, dan is het de verantwoordelijkheid van de bewoner om dat euvel op te lossen.

Als meerdere bewoners in hetzelfde gebouw hinder ondervinden kan de verstopping zich echter ter hoogte van het openbare rioleringsstelsel situeren. De syndicus die alle mede-eigenaren vertegenwoordigt, kaart het probleem dan aan bij het gemeentebestuur. Waarna een gespecialiseerde firma zoals A.A. Van Remoortel de kwestie onderzoekt en de nodige herstellingen op het openbaar domein uitvoert.


Ontstoppingen in opdracht van gemeentebesturen en bedrijven

Net zoals privépersonen moeten ook steden en gemeenten de riolering op het openbaar domein geregeld laten nakijken. Op straat komt immers nog meer vuil in de riolen terecht: afgevallen bladeren, stenen, zwerfvuil e.d. Bovendien gebeurt het wel eens dat zwaar verkeer de rijweg en het onderliggende riolenstelsel kapot rijdt. Ons bedrijf controleert de buizen eerst met camera-inspectie om precies na te gaan wat de verstopping veroorzaakt en biedt vervolgens de juiste oplossing. Met hogedrukreiniging bij geringe vervuiling maar soms moeten de grote middelen ingezet worden. Zoals een flexibele veer die zich in alle bochten kan wringen en tegelijk de wanden van de buizen afschraapt. Niet zelden komt er een wortelfrees aan te pas: zaden en plantresten beginnen namelijk soms te wortelen in de riolering en kunnen barsten en scheuren teweegbrengen.

Ten slotte staat A.A. Van Remoortel eveneens ten dienste van bedrijven uit heel diverse sectoren. Wij spoelen zand en slib weg voor bouwaannemers, reinigen ook vetputten, olie- en vetafscheiders voor de horeca en de voedingsmiddelenbranche.


Bent u als syndicus, bedrijfsleider of openbaar bestuur op zoek naar een expert in ontstoppingen in Oost-Vlaanderen? Dan kunt u rekenen op A.A. Van Remoortel, elke dag van de week. Bel of mail ons.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page